Slik bruker du niacinamid i din hudpleierutine

Det er mange hudpleieingredienser som bare egner seg til spesifikke hudtyper og bekymringerta for eksempel salisylsyre, som fungerer best for å fjerne urenheter og minimere fethet;eller hyaluronsyre, som hjelper til med hydrering.Niacinamid er imidlertid en av de mer allsidige ingrediensene som'finnes i mange hudpleieformler.

Niacinamid kan bidra til å redusere rødhet, lysne opp huden, støtte fuktighetsbarrieren og regulere talgproduksjonen, blant andre fordeler.Nedenfor finner du ut mer om hva niacinamid er, hvordan du bruker ingrediensen og våre redaktører'gå til niacinamidserum.

Niacinamid

 

Hva er Niacinamid?

Niacinamid, også kjent som nikotinamid, er en form for vitamin B3. Den kan brukes som hovedingrediens i visse produkter eller i kombinasjon med andre ingredienser for å bidra til å roe ned huden og forbedre toleransen.

Hudpleiefordeler med Niacinamid

Siden niacinamid er en form for vitamin B3, fungerer det som en antioksidant, som bidrar til å nøytralisere skader fra frie radikaler og beskytte huden mot miljøbelastninger.Ingrediensen har også lysende fordeler, som vil hjelpe huden din til å se jevnere ut.Niacinamid kan hjelpe med hyperpigmentering ved å hindre overføringen av pigmentmolekyler til hudcellene.

Niacinamid er også en flott ingrediens for de med fet hud.For de menneskene med fet, akne-utsatt hud kan det bidra til å regulere talgproduksjonen og redusere akneutbrudd. Reguleringen av talgproduksjonen kan også teoretisk bidra til å minimere porene.

Det gjør det'Det betyr imidlertid at de med tørr hud bør hoppe over niacinamid.Sammenlignet med benzoylperoksid, salisylsyre eller retinoider, er topisk niacinamid mindre irriterende. Dette gjør niacinamid til et godt valg for de med sensitiv eller tørr hud. Ikke bare det, den hjelper også til å roe rødhet og støtte huden's fuktsperre.

Slik bruker du niacinamid i din hudpleierutine

Du finner stort sett niacinamid i fuktighetskremer og serum.De med tørr hud bør se etter niacinamidprodukter som også inneholder skånsomme, fuktighetsgivende ingredienser, som f.eksceramider og hyaluronsyre.De som har huden på den fetere siden, kan se etter niacinamidprodukter som også inneholder utbrudds- og talgminimerende ingredienser, som AHA og BHA.I mellomtiden, hvis dine primære bekymringer er mørke flekker og hyperpigmentering, bør du se etter produkter som kombinerer niacinamid med andre antioksidanter, som f.eks.vitamin C og ferulsyre.En styresertifisert hudlege kan hjelpe deg med å finne den beste måten å legge ingrediensen til i hudpleierutinen din.

Når du skal bruke niacinamid i din hudpleierutine

Niacinamid kan brukes morgen eller kveld, avhengig av produktet du velger.Les alltid pakkens instruksjoner før du bruker et hudpleieprodukt, og kontakt en sertifisert hudlege hvis du har spørsmål om å legge til niacinamid i rutinen din.


Innleggstid: Jun-05-2024