Fuktighetsgivende vs. fuktighetsgivende: Hva er forskjellen?

Skjønnhetsverdenen kan være et forvirrende sted.Stol på oss, vi skjønner det.Mellom de nye produktinnovasjonene, ingrediensene som høres i naturfag og all terminologien, kan det være lett å gå seg vill.Det som kan gjøre det enda mer forvirrende er det faktum at noen ord ser ut til å bety det samme - eller i det minste brukes om hverandre, når de i virkeligheten er forskjellige.

 

To av de største synderne vi har lagt merke til er ordene hydrere og fukte.For å hjelpe til med å rydde opp, tok vi kontakt med Dr. Dhaval Bhanusali, en styresertifisert hudlege basert i NYC og konsulent for Skincare.com, for å forklare forskjellen mellom å fukte og fukte huden din.

Hva er forskjellen mellom fuktighetsgivende og fuktighetsgivende?

Ifølge Dr. Bhanusali er det en forskjell mellom å fukte og fukte huden din.Å fukte huden din refererer til å gi huden din vann for å få den til å se lubben og spretten ut.Dehydrert hud er en tilstand som kan få huden din til å se matt og matt ut.

 

"Dehydrert hud indikerer mangel på vann og at huden din trenger å bli hydrert og beholde vann," sier han.En av de beste måtene å hydrere huden på er å sørge for at du drikker mye vann i løpet av dagen.Dr. Bhanusali sier at når det gjelder aktuelle produkter som kan hjelpe med hydrering, er det best å se etter formler laget medhyaluronsyre, som kan holde opptil 1000 ganger vekten i vann.

 

Fuktighetsgivende, derimot, er for tørr hud som mangler naturlig oljeproduksjon og som også sliter med å forsegle vann fra fuktighetsgivende produkter.Tørrhet er en hudtype som kan oppstå på grunn av flere faktorer, som alder, klima, genetikk eller hormoner.Hvis huden din er flakete eller grov og sprukket i tekstur, har du sannsynligvis tørr hud.Selv om det kan være utfordrende å "fikse" en tørr hudtype, er det noen ingredienser å se etter som hjelper til med å forsegle fuktighet, spesieltceramider, glyserin og omega-fettsyrer.Ansiktsoljer er også en god kilde til fuktighet.

Hvordan finne ut om huden din trenger fuktighet, fuktighet eller begge deler

For å finne ut om huden din trenger hydrering eller fuktighet, må du først vite om huden din er dehydrert eller tørr.De to hudfargene kan ha lignende symptomer, men hvis du følger nøye med, kan du oppdage forskjellen.

 

Dehydrert hud vil føles uttørket og kan til og med produsere overflødig olje fordi hudcellene forveksler det med tørrhet og prøver å overkompensere.Symptomer på tørr hud er ofte flassethet, matthet, en grov og skjellete tekstur, kløe og/eller en følelse av stram hud.Husk at det også er mulig for huden din å være både dehydrert og tørr.Når du har funnet ut hva huden din trenger, er løsningen relativt enkel: Hvis du er dehydrert, må du hydrere, og hvis du er tørr, må du fukte.

图片1


Innleggstid: 22. desember 2021